Látásjavítás​

Kellemetlen Önnek a szemüveg vagy kontaktlencse viselése? Végleg megszabadulhat szemüvegétől és kontaktlencséjétől!

Párásodik, elveszik, eltörik, cserélni kell a divatnak megfelelően, otthon felejthető, karcolódik, drága és állandó költség. Nyerje vissza tökéletes látását, bármiféle segédeszköz nélkül!

El tudná képzelni, hogy a nap túlnyomó részében ne kelljen szemüveget ill. kontaktlencsét viselnie?

A szem dioptriahibáját már hosszú ideje próbálja a szemsebészet maradandóan, és kellemetlenségek nélkül korrigálni. Ezt a területet hívják refraktív sebészetnek, melynek célja a látássegítő eszközök végleges elhagyása. A lézeres beavatkozás mellett egyre népszerűbb a szemlencse kicserélése, mely szintén hatékony módja a dioptriák eltüntetésének.

A látás szabadsága

A szemlencse cseréjekor beültetett multifokális műlencse egyedülálló tulajdonságokkal bír. A látást minden távolságra (tehát közelre, távolra és a kettő közé is) jelentősen javítja. A műtött páciensek nagy részének a műtét után többé egyáltalán nincs szüksége szemüvegre. Vége az állandó kellemetlenségnek, a szemüvegek, kontaktlencsék cserélgetésének, biztonsággal vezethet autót, nézheti a TV-t, közlekedhet környezetében, messziről köszöntheti ismerőseit, hála a multifokális technológiának.

A műtét

A beavatkozás során egy kb. 2 mm-es nyíláson keresztül egy speciális eszköz segítségével távolítjuk el a régi lencsét és ültetjük be az újat. A műtét teljesen fájdalommentes, nem igényel altatást, sőt injekciót sem, mindössze szemcseppekkel helyi érzéstelenítéssel, kevesebb, mint 20 perc alatt elvégezhető. A megelőző vizsgálatokkal együtt is maximum néhány órát tölt a beteg a klinikán, utána otthonába távozhat, vagy akár a napi tevékenység is folytatható. A műtéttechnika valójában teljesen ugyanaz, mint a szürkehályog eltávolításakor.

Milyen eredményekre számíthat a műtét után?

A nap túlnyomó részében egyáltalán nem kell szemüveget hordania. Az implantáció a későbbi szürkehályog kialakulását teljesen megakadályozza, a meglévő szürkehályogot pedig teljesen eltávolítja. Számolni kell azonban némi kompromisszummal is: a tökéletes látás mellett előfordulhat káprázás vagy fényudvar, ezt azonban a legtöbb beteg elfogadható kompromisszumnak tartja a visszanyert látás- és szabadságélményért cserében.

Kinek ajánljuk?

Szürkehályogosoknak és azon 40 év feletti betegeknek, akik szeretnék visszanyerni tiszta látásukat és megszabadulni a sokféle szemüvegtől, valamint azoknak, akik lézeres látásjavításra nem alkalmasak.